shadow

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το SEO στην Ελλάδα

Όποιος ασχολείται με το internet είτε για να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του, είτε επαγγελματικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει ακούσει τον όρο SEO in Greece. Πόσοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι είναι και γιατί είναι τόσο απαραίτητο; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που πραγματικά καταλαβαίνουν το SEO και τη δύναμη του είναι πραγματικά λίγοι, όσοι όμως το καταλαβαίνουν, βλέπουν τεράστια διαφορά στο traffic της ιστοσελίδας τους όταν αρχίζουν να το εφαρμόζουν και όταν ασχοληθούν λίγο σοβαρά με αυτό.

Ένας από τους λόγους που πολλοί δεν ασχολούνται πιο ενεργά με το SEO Greece λοιπόν, είναι απλά ότι δεν καταλαβαίνουν τι είναι, τι κάνει και ποια είναι τα οφέλη του. Δεδομένου λοιπόν ότι η αμοιβή ενός SEO expert μπορεί να φαντάζει δυσθεώρητα μεγάλη για κάποιους, δεν είναι να απορεί κανείς που υπάρχουν τόσο πολλοί που θεωρούν πως το να έχουν μία βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα είναι πολυτέλεια και όχι ανάγκη. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή.

SEO, αυτός ο άγνωστος

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά λοιπόν: SEO σημαίνει Search Engine Optimization ή ελληνιστί Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό όμως; Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα πρέπει να κάνουμε ένα γρήγορο μάθημα σχετικά με τον τρόπο που δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης.

SEO Greece και μηχανές αναζήτησης

Όταν λοιπόν κάνουμε μία αναζήτηση για κάποιον όρο, οι μηχανές αναζήτησης δεν φροντίζουν να μας προτείνουν τα πιο σχετικά sites. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε μηχανή. Κάθε search engine που σέβεται τον εαυτό της λοιπόν, θέλει να μας προσφέρει όχι μόνο τις πιο σχετικές με την αναζήτηση μας ιστοσελίδες αλλά και τις πιο εύχρηστες. Με άλλα λόγια θέλει να βρούμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε, όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

Οι σχεδιαστές των μηχανών αναζήτησης ξέρουν ότι ενστικτωδώς θα κάνουμε κλικ στα αποτελέσματα που θα είναι στη κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων, γι’ αυτό και η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα σε αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η κατάταξη στις εν λόγω σελίδες γίνεται με βάση κάποια αυστηρά κριτήρια. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες από αυτά και το κάθε ένα έχει και τον δικό του συντελεστή βαρύτητας. Το SEO φροντίζει ώστε μία σελίδα να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, έτσι ώστε να βγαίνει πάντα στις πρώτες θέσεις και όσο πιο ψηλά γίνεται. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, ειδικά σε μία σχετικά μικρή αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχία ενός site.

Τα οφέλη του SEO

Το SEO αποφέρει πολλά οφέλη σε ένα site. Κατ’ αρχάς, δεδομένου ότι το 95% τις κίνησης ενός site έρχεται από τις μηχανές αναζήτησης και ότι το 80% των χρηστών τους δεν βλέπει πέρα από τα 2-3 πρώτα αποτελέσματα ή τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας, μπορείτε να καταλάβετε ότι η καλή κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων είναι απαραίτητη για την επιβίωση του. Όσο πιο μεγάλη η κατάταξη, τόσο περισσότερο το traffic που θα έχει και κατά συνέπεια και το κέρδος που θα παράγει. Όλα αυτά τα στοχεία προκύπτουν από στατιστικά ερευνών για το SEO.

Το καλό με το SEO είναι ότι αφορά σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένο ένα site, αυτό σημαίνει ότι ένα βελτιστοποιημένο site είναι εύχρηστο αλλά και όμορφο, παράγοντες που μόνο θετικοί είναι και βοηθούν πολλοί στην αύξηση και διατήρηση της επισκεψιμότητας.

Επίσης, σε αντίθεση με κάποιες μεθόδους προώθησης ιστοσελίδων όπως είναι η αγορά πακέτων διαφήμισης, τα αποτελέσματα του SEO είναι μακροπρόθεσμα. Για την ακρίβεια, δεδομένου ότι τα κύρια κριτήρια κατάταξης μίας ιστοσελίδας δεν αλλάζουν σχεδόν ποτέ, με ένα περιστασιακό «service» από έναν SEO Expert, μία βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα δεν θα χάσει την κατάταξη της σχεδόν ποτέ.

Τα μειονεκτήματα του SEO

Όπως όλα στη ζωή, έτσι και το SEO έχει κάποια αρνητικά μέρη. Το πρώτο αφορά το κόστος του SEO, το οποίο είναι σχετικά μεγάλο σε σχέση με άλλες ενέργειες προώθησης. Το άλλο είναι το γεγονός ότι τα οφέλη του δεν είναι άμεσα ορατά αφού χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος για το «σκαρφάλωμα» στις κατατάξεις. Όπως και να έχει, είναι μία επένδυση που σίγουρα αξίζει τον κόπο και θα σας αποφέρει πολλά οφέλη.

Με απλά λόγια λοιπόν, το SEO Greece θα κάνει την επιχείρηση σας να ξεχωρίσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Ελληνικό διαδίκτυο. Μπορεί τα αποτελέσματα του να φανούν σε βάθος χρόνου, αλλά τα οφέλη του είναι τόσο πολλά που σε καμία περίπτωση δεν περνάνε απαρατήρητα. Η Ελλάδα έχει πολλές και καλές επιχειρήσεις SEO, αν σας ενδιαφέρει η επιτυχία της ιστοσελίδας σας, σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε σε μία από αυτές όσο το δυνατόν συντομότερα!