Πέντε Ελληνικές κοινότητες με θέματα τεχνολογίας.

Το Ελληνικό internet έχει περάσει πολλά και διαφορετικά στάδια από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να ισχυριστεί ότι είναι ποια αρκετά ώριμο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες που καλύπτουν μια τεράστια θεματολογία.
Ωστόσο δεν ήταν πάντα έτσι και πολλά ήταν τα WebSites που προσπάθησαν να κρατήσουν τα ηνία της ενημέρωσης σε θέματα τεχνολογίας άλλα λίγα τα κατάφεραν και επιβιώσατε μέχρι σήμερα.
Το "κόλπο" ήταν απλό και η "συνταγή" νόστιμη . Δεν αρκεί να ενημερώνεις απλά το κοινό αλλά πρέπει να έρθεις ποιο κοντά του και να αλληλεπιδράσεις μαζί του μέσω του ηλεκτρονικού διαλόγου και τις ομάδες συζητήσεων. Αυτά λοιπόν είναι τα γνωστά στους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου, ως Forums (Fora).
Σε αυτό το άρθρο θα σάς παρουσιάσουμε πέντε σημαντικά Forums που θα βρείτε απαντήσεις σε οτιδήποτε τεχνολογικό σας απασχολεί.1. INSOMNIA.GR
Η κοινότητα του Insomnia.gr είναι μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας. Είναι το στέκι των ξενύχτηδων (Insomnia = αϋπνία) αλλά και την μέρα το trafic του σπάει ρεκόρ. Όπως θα δούμε αυτοπεριγράφεται ως ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά sites της Ελλάδας με ενεργή κοινότητα άνω των 170.000 μελών που δίνει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με hardware, software, games, windows, mac και όχι μόνο.
Ξεχωρίζει για το θεαματικό του design και την πάντα διακριτή και ευχάριστη maskot του τον Insomniac . Το κοινό του είναι κυρίως νεανικό αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι στα χρόνια που περάσανε πολλοί απο τους χρήστες του ωριμάσανε μαζί του θα συναντήσεις αρκετές γνώμες ειδικών που θα σου δώσουνε απαντήσεις και λύσεις σε ότι σε απασχολεί.
Ο προσανατολισμός του καλύπτει σε μεγάλο βαθμό θέματα Hardware και Software καθώς και το Gaming έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.2. FREESTUFF.GR
Ο παππούς της γνώσης. Χρησιμοποιούμε την έννοια με το ρόλο της σοφίας και της ωριμότητας. Το Freestuff.gr είναι ένα Website και Forum που επικεντρώνει κυρίως την προσοχή του σε θέματα προγραμματισμού αλλά θα βρει απαντήσεις κάποιος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Internet.
Είτε είσαι προχωρημένος ή όχι χρήστης και θέλεις να λύσεις εύκολα και γρήγορα το πρόβλημα σου δεν έχεις παρά να ανοίξεις ένα θέμα και πολύ γρήγορα θα έχεις μια πλειάδα απαντήσεων και προτάσεων από τους ειδικούς.
Το κοινό του αποτελείτε κυρίως από ανθρώπους που ασχολούνται με το Web αρκετά χρόνια και είναι πραγματικά πολύ ώριμο.
Η περιγραφή του Freestuf μας λέει ότι πρόκειτε για μια τεχνολογική κοινότητα, forum ανταλλαγής γνώσεων. Greek web design and technology community. Internet help. Website design, programming, scripting, hosting, web server administration, search engines optimization, and operating systems.3. ADSLgr.COM
Με την έλευση των ευρυζωνικών δικτύων στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα κενό ενημέρωσης στο συγκεκριμένο θέμα . Αυτόν τον χώρο κάλυψε το ADSLgr.COM.
H Θεματολογία του επικεντρώνεται σε εξειδικευμένα θέματα διαμεταγωγής δεδομένων αλλά και σε αναλύσεις των αντίστοιχων Hardware συσκευών.
Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι κάποιος ειδικός για να συμμετάσχει στις δημόσιες συζητήσεις αφού μπορεί οποιοσδήποτε να θέσει ακόμα και το ποιο απλό πρόβλημα που τον απασχολεί και θα πάρει την απάντηση που του χρειάζεται.
Η περιγραφή του το ορίζει ως ένα ανεξάρτητο ενημερωτικό site για την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, με ενεργό Forum συζητήσεων. Eιδήσεις, σχόλια, άρθρα και downloads.4. MYPHONE.GR
Το myphone.gr είναι το forum του gadgetάκια. Είναι το Website που από νωρίς κάλυψε τον χώρο της ενημέρωσης σε θέματα κινητής τηλεφωνίας. Αρχικά είχε το όνομα Unwired.gr αλλά κάπου στο 2003 μετονομάστηκε προφανώς για λόγους marketing.
Εκεί θα βρείτε απαντήσεις που σας απασχολούν σε θέματα συσκευών , πακέτων κινητής τηλεφωνίας και γενικές τεχνολογικές απόψεις από ανθρώπους με που ασχολούνται με τον χώρο.
Όπως περιγράφεται "το Μyphone.gr παρέχει ειδήσεις και πληροφορίες για κινητά τηλέφωνα και τον κινητό τρόπο ζωής στην Ελλάδα, φιλοξενεί μια ενεργή κοινότητα, φόρουμ συζητήσεων και παρέχει εξειδικευμένες κριτικές για τα τελευταία κινητά τηλέφωνα, συσκευές και εφαρμογές.


5. VCDC.GR

To συγκεκριμένο WebSite Forum έχει καλλιτεχνικές κατευθύνσεις. Ο σκοπός είναι να ενημερώσει και να φέρει σε επαφή ανθρώπους που έχουν ως κοινό στόχο την αισθητική πλευρά της τεχνολογίας.
Στην περιγραφή του θα βρούμε το εξής : "Το Visual Communication Designers Club, το μεγαλύτερο Ελληνικό online design forum, αποτελεί μια Ελληνική κοινότητα σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας, υπό την ευρύτερη έννοια του όρου, θέλοντας να συμπεριλάβει στα μέλη της κάθε ειδικότητα και βαθμίδα όσων σπουδάζουν ή εργάζονται στον χώρο της επικοινωνίας, έντυπης, διαδικτυακής, τρισδιάστατης ή εφαρμογών πολυμέσων"Αν λοιπόν ψάχνετε για μια απλή απάντηση σε προβλήματα τεχνολογίας ή χρειάζεστε κάποια πολύ εξειδικευμένη γνώμη σε ένα θέμα που σας απασχολεί δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στα παραπάνω Forums . Οι απαντήσεις στο πρόβλημα σας έχουν απασχολήσει και άλλους στο παρελθόν οπότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε αμέσως έτοιμη την απάντηση . Αν όχι δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε μια νέα ερώτηση ! Και να είστε σίγουροι ότι η απάντηση σας θα είναι εκεί και θα σας περιμένει.

Joomla SEF URLs by Artio