Είσαι web designer ξεκινάς ένα νέο έργο ή απλά πειραματίζεσαι στο να φτιάξεις την πρώτη σου σελίδα στο internet.

Δημιουργείς την δομή του και παιδεύεσαι με τις λειτουργικές δυνατότητες της σελίδας σου. Παρατηρείς ότι οι κενές σελίδες φαίνονται άσχημα και σε σένα αλλά και στους πιθανούς απρόσκλητους ή μη επισκέπτες.

Τι χρειάζεσαι λοιπόν για να γεμίσεις τα κενά κομμάτια στις σελίδες σου ; Φυσικά μερικά όμορφα αρχεία εικόνων με θέμα "Σελίδα Υπό κατασκευή"

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές εικόνες με αυτό το θέμα. Μπορείτε να τις κατεβάσετε μεμονωμένα ή αν το επιθυμείτε στο τέλος του άρθρου θα βρείτε ένα αρχείο .zip που εμπεριέχονται όλες μαζί σε υψηλή ανάλυση.

Τα αυτοματοποιημένα autoblogs , μηχανές δηλαδή που συλλέγουν περιεχόμενο από άλλα sites και το δημοσιεύουν στο δικό σας ήταν πάρα πολύ "της μόδας" στους κύκλους των φιλόδοξων ιδιοκτητών ιστοσελίδων τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν πολλά χρήματα από το Internet απολαμβάνοντας την θαλπωρή του να μην εργάζεσαι. Και όταν μιλάμε για χρήματα δεν εννοούμε κάποιες πενταροδεκάρες απλά αλλά για πραγματικά πολλά λεφτά!

Το μόνο λοιπόν που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να δημιουργήσει με κώδικα ή να αγοράσει κάποιο έτοιμο script που θα έκανε parsing και scraping τις προκαθορισμένες σελίδες και αυτόματα του έστελνε τα άρθρα που είχε επιλέξει με φίλτρα , λέξεις κλειδιά , ή ολόκληρο το site "θύμα" στην βάση δεδομένων του χωρίζοντας τα μάλιστα σε κατηγορίες.

Σε αυτό το τρίτο μέρος της σειράς "Πως θα δημιουργήσετε ένα autoblog " θα δούμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε μια Δωρεάν σελίδα στο internet !

Τον οδηγό αυτό μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από το αν παρακολουθείτε τα υπόλοιπα άρθρα της σειράς μας. Θα σας δείξουμε με αναλυτικά βήματα το τι ακριβώς χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα απλό αλλά άκρως ανταγωνιστικό ιστολόγιο στο BlogSpot.

Το Blogger ή όπως αλλιώς λέγεται BlogSpot είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Google που έχει τεράστια αποδοχή και χρησιμοποιείται από τους απλούς χρήστες μέχρι και οργανωμένα sites με μεγάλη επισκεψημότητα. Δημιουργήθηκε από την Pyra Labs το 1999 και αποκτήθηκε από την Google το 2003.

Αυτό το άρθρο αποτελεί το δεύτερο μέρος της σειράς "Πως θα δημιουργήσετε ένα AutoBlog ,Δωρεάν". Μπορείτε όμως να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Yahoo! Pipes οι οποίες είναι χρήσιμες σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την διαχείριση συνδέσμων Ροής Δεδομένων τα γνωστά RSS.

Οι ροές δεδομένων είναι άλλη μια χρήσιμη λειτουργία του web και μας επιτρέπουν να αντλούμε ή να παρακολουθούμε δεδομένα σε real time από κάποια ιστοσελίδα. Οι μορφοποίηση τους δεν είναι προσανατολισμένη στο να "αρέσει στο μάτι" καθώς απευθύνετε κυρίως σε μηχανές και όχι άμεσα σε ανθρώπους.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για IFTTT μια πραγματικά υπέροχη υπηρεσία.

Το IFTTT είναι το ακρωνύμιο του "IF THIS THEN THAT". Σε μια μετάφραση στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το πούμε "AN AYTO TOTE EKEINO" . Μοιάζει σαν αστείο αυτό που μας υπόσχεται αλλά έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον η λειτουργία του και θα την αναλύσουμε παρακάτω.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το γνωρίζετε αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα δωρεάν εργαλεία. Ειδικά στον δια χειρισμό των Social Media σου λύνει τα χέρια διότι με το IFTTT μπορείς να κάνεις πραγματικά πολλά και σημαντικά πράματα. Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι ακριβώς κάνει.

Με το IFTTT στην ουσία συνδέουμε πολλούς λογαριασμούς και άσχετες μεταξύ τους υπηρεσίες μέσω Triggers. Αυτά θα μπορούσαμε να τα μεταφράσουμε ως "σκανδάλες" οι οποίες ενεργοποιούνται αυτομάτως όταν συμβεί κάτι ή αν θέλουμε ανά κάποιο προκαθορισμένο διάστημα. Μοιάζει λίγο με τα Cron Jobs που υπάρχουν στους Servers.

Page 1 of 2
Joomla SEF URLs by Artio