Τα αυτοματοποιημένα autoblogs , μηχανές δηλαδή που συλλέγουν περιεχόμενο από άλλα sites και το δημοσιεύουν στο δικό σας ήταν πάρα πολύ "της μόδας" στους κύκλους των φιλόδοξων ιδιοκτητών ιστοσελίδων τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν πολλά χρήματα από το Internet απολαμβάνοντας την θαλπωρή του να μην εργάζεσαι. Και όταν μιλάμε για χρήματα δεν εννοούμε κάποιες πενταροδεκάρες απλά αλλά για πραγματικά πολλά λεφτά!

Το μόνο λοιπόν που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να δημιουργήσει με κώδικα ή να αγοράσει κάποιο έτοιμο script που θα έκανε parsing και scraping τις προκαθορισμένες σελίδες και αυτόματα του έστελνε τα άρθρα που είχε επιλέξει με φίλτρα , λέξεις κλειδιά , ή ολόκληρο το site "θύμα" στην βάση δεδομένων του χωρίζοντας τα μάλιστα σε κατηγορίες.

Οι μηχανές αυτές υπάρχουν ακόμα στο εμπόριο αλλά μπορεί κάποιος να τις προμηθευτεί και δωρεάν ποια σαν extensions σε πλατφόρμες όπως η joomla! Και το wordpress. Οι ονομασίες τους ποικίλουν με διάφορα εντυπωσιακά ονόματα όπως website aggregators , autoblogs , robotblogs, spiders, scrapers και πολλά άλλα.

Η καταστροφή όμως αυτών τον νεόπλουτων επίδοξων επιχειρηματιών δεν άργησε να έρθει καθώς ο μπαμπάς google που ώς γνωστό αυτός στέλνει το 90% του trafic στις ιστοσελίδες, ανακάλυψε αυτό το κόλπο και για να υπάρξει αξιοκρατία στο internet εισήγαγε στα συστήματά του μια σειρά από νέους αλγορίθμους που πολύ απλά έλεγχαν το περιεχόμενο κυρίως τα άρθρα δηλαδή και όταν εντόπιζε ότι πρόκειται για λογοκλοπή έριχνε θεαματικά της επιδόσεις του pagerank στην σελίδα "κλέφτη". Οι αλγόριθμοι αυτοί είχαν τα γνωστά ονόματα (στους κυκλους των seo masters) Panta και Pinguin !

Πίσω από τα πολλά λόγια όμως και αυτόν τον μεγάλο πρόλογο , ο σκοπός της παρούσας σειράς άρθρων είναι να σας δείξω πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα , αυτοματοποιημένου blog , χρησιμοποιώντας κάποιες Δωρεάν υπηρεσίες και μάλιστα Χωρίς να έχετε πληρώσετε ούτε δεκάρα για το hosting !

Θα μου πείτε γιατί να αποκαλύψεις ένα τόσο μεγάλο μυστικό ;

Η απάντηση είναι διότι ποια ενώ μπορείς να το δημιουργήσεις δεν θα σου αποφέρει κέρδη, γα τους παραπάνω λόγους. Η συνέχεια της απάντησης είναι ότι η αναφορά αυτήν γίνεται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους. Με αυτόν το τρόπο θα δείτε και θα μάθετε κάποια "κόλπα" και κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες που θα σας χρειαστούν γενικά.

Θα παρακαλούσα φυσικά να μην γίνει κατάχρηση αυτών των υπηρεσιών διότι θα ζημιωθούμε όλοι σε περίπτωση που καταργηθούν. Αν και ήδη υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και το ποιο πιθανό είναι να σας πετάξουν έξω.

Ένα demo του τι πρόκειται να κάνουμε θα το βρείτε στο παρακάτω site :

Ειδήσεις - Φρέσκα Νέα

(Προσωρινή σημείωση ! Το παραπάνω site δεν είναι valid στον κώδικα του και είναι μόνο για demo της υπηρεσίας . Αν παρατηρήσατε της ημερομηνίες θα δείτε ότι ήταν απενεργοποιημένο και άνοιξε τώρα για το tutorial !)

Το δεύτερο μέρος του TUTORIAL θα το βρείτε εδώ


Joomla SEF URLs by Artio