Σε αυτό το τρίτο μέρος της σειράς "Πως θα δημιουργήσετε ένα autoblog " θα δούμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε μια Δωρεάν σελίδα στο internet !

Τον οδηγό αυτό μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα από το αν παρακολουθείτε τα υπόλοιπα άρθρα της σειράς μας. Θα σας δείξουμε με αναλυτικά βήματα το τι ακριβώς χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα απλό αλλά άκρως ανταγωνιστικό ιστολόγιο στο BlogSpot.

Το Blogger ή όπως αλλιώς λέγεται BlogSpot είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Google που έχει τεράστια αποδοχή και χρησιμοποιείται από τους απλούς χρήστες μέχρι και οργανωμένα sites με μεγάλη επισκεψημότητα. Δημιουργήθηκε από την Pyra Labs το 1999 και αποκτήθηκε από την Google το 2003.

Η διαδικασία του να κάνει κάποιος το δικό του ιστολόγιο είναι σχετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό eMail στο γνωστό @gmail.com. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε τουλάχιστον ένα αν όχι η γνώστη διεύθυνση google.gr σας περιμένει.

Αφού έχουμε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μας πληκτρολογούμε στον Browser της αρεσκείας μας την παρακάτω διεύθυνση :

www.blogger.com

Και θα δούμε αυτή την σελίδα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι φυσικά να βάλουμε το email μας και το password και κατόπιν πατάμε Σύνδεση.

Στο επόμενο στάδιο θα μας ζητηθεί να κάνουμε επιβεβαίωση του προφίλ μας πατώντας το πορτοκαλή κουμπάκι "Συνέχεια στο Blogger"

Και θα βρεθούμε στον επόμενο πίνακα που βλέπουμε παρακάτω. Εδώ πατάμε πάνω αριστερά το κουμπάκι "Νέο Ιστολόγιο"

Θα μας ανοίξει λοιπόν το παρακάτω παράθυρο όπου θα πληκτρολογήσουμε τον διακριτικό Τίτλο που θέλουμε να έχει ή σελίδα μας και την επιθυμητή μας Διεύθυνση.

Προσοχή ! Σε πιθανή περίπτωση που το όνομα που θέλουμε είναι ήδη κατοχυρωμένο δεν θα μας αφήσει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Αφού βρούμε την διεύθυνση που μας ταιριάζει ανάλογα με το θέμα της σελίδας μας μπορούμε προαιρετικά να επιλέξουμε και κάποιο Πρότυπο , το θέμα της εμφάνισης της σελίδας μας. Αυτό βέβαια μπορούμε να το αλλάξουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε αργότερα.

Το Blog μας είναι σχεδόν έτοιμο και όπως βλέπουμε παρακάτω μας εμφανίζει κατευθείαν το πρώτο μας Post το άρθρο μας δηλαδή. Εδώ αν θέλουμε γράφουμε τον Τίτλο του άρθρου μας στο πεδίο ανάρτηση και το θέμα στο μεγάλο λευκό τετράγωνο. Τα κουμπάκια από πάνω του είναι είναι τα κουμπάκια μορφοποίησης του που μπορούμε να κάνουμε τα γράμματα πχ. ποιο έντονα. Επίσης υπάρχουν και ποιο εξελιγμένες λειτουργίες όπως το να βάλουμε μια εικόνα μέσα στο κείμενο μας. Αφού ολοκληρώσουμε το πρώτο μας Άρθρο πατάμε δημοσίευση !


Ένα παράθυρο θα ανοιχτεί μπροστά μας στο επόμενο βήμα. Εδώ προαιρετικά μπορούμε να δημοσιεύσουμε το άρθρο και στον λογαριασμό του Google + .

To ιστολόγιο μας είναι έτοιμο και παρακάτω βλέπουμε τον Πίνακα Ελέγχου του. Σε αυτόν τον πίνακα υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις της σελίδας μας όπου μπορούμε να πειραματιστούμε κάνοντας αλλαγές. Από πάνω του υπάρχει ένα κουμπάκι που γράφει "Προβολή Ιστολογίου" το οποίο πατάμε.

Και τέλος το ιστολόγιο μας είναι έτοιμο. Εδώ μπορούμε να δούμε την αρχική του σελίδα.

Συγχαρητήρια μόλις γίνατε κάτοχος ενός ιστολογίου. Πειραματιζόμενος μπορείτε να μάθετε πως το αναπτύσσουμε σε κάτι ποιο συμπαγές και με περισσότερο περιεχόμενο.

Σε επόμενα Tutorial θα δούμε εκτενέστερα τις λειτουργίες και τα κόλπα του Blogger. Προς το παρόν όμως μας αρκεί η δημιουργία του.

Το Blogger(BlogSpot) χρησιμοποιείτε από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες και πέρα από την ευκολία που παρέχει σας δίνει ένα γρήγορο σε ταχύτητα, αξιόπιστο site με μηδαμινά κενά ασφαλείας ενώ παράλληλα έχει και καλές επιδόσεις στα Serps(Πίνακες κατάταξης) των μηχανών αναζήτησης. Όσο για το όριο που μπορεί να έχει κάθε χρήστης είναι 100 διαφορετικές σελίδες ανά λογαριασμό.

Καλές επιτυχίες !


Joomla SEF URLs by Artio