Σε αυτό το Tutorial θα δούμε πως θα κατεβάσουμε και θα εγκαταστήσουμε το Flash Develop το IDE που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε τις Flash εϕαρμογές μας χρησιμοποιώντας την AcrionScript 3.0.
Καταρχήν πηγαίνουμε στην σελίδα του προγράμματος που είναι :
Και πατάμε το πράσινο κουμπάκι του Download.
Θα μας μεταϕέρει στην σελίδα που περιγράφει την τελευταία έκδοση του και στο κάτω μέρος θα δούμε το link για να το κατεβάσουμε.
Όταν κατέβει θα κάνουμε κανονικά την εγκατάσταση του όπως κάνουμε κάθε άλλο πρόγραμμα για τα Windows , βλέποντας διαδοχικά τα παρακάτω παράθυρα :
Σε κάποια στιγμή το πρόγραμμα εγκατάστασης θα αρχίσει να κατεβάζει από το Net τα απαραίτητα αρχεία του Flex που αποτελούν την καρδιά της actionscript και θα μπορεί να κάνει compile τα προγράμματα σε Flash ή Air.
Αϕού τελιώσει η εγκατάσταση πηγαίνουμε στο ϕάκελο :
C:\Program Files\FlashDevelop
και δημιουργούμε μια συντόμευση στην επιϕάνεια εργασίας του FlashDevelop.exe.
Τρέχουμε το πρόγραμμα και βλέπουμε το περιβάλλον εργασίας του.
Στην δεξιά πλευρά πατάμε την επιλογή:
Create a new project
και βλέπουμε το παρακάτω παράθυρο :
όπου επιλέγουμε από το πλαίσιο της ActionScript 3 το AS3 Project.
Επίσης στην κάτω πλευρά δίνουμε ένα όνομα στο Project μας και επιλέγουμε τον φάκελο που θα δημιουργηθεί. Αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένος με τους φακέλους των Windows για να μην μπερδευτείτε χρησιμοποιήστε τις ίδιες με μας επιλογές.
Πατάμε το ΟΚ και το project μας είναι έτοιμο. Την πρώτη φορά που κάνουμε αυτήν την διαδικασία μπορεί να μας ζητηθεί να δώσουμε και ένα όνομα συντάκτη του κώδικα.
Αν όλα πήγανε καλά θα δούμε την παρακάτω οθόνη .
Για να κάνουμε ένα τεστ πατάμε το μπλε τριγωνάκι δίπλα στην λέξη Debug.
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να μας ανοίξει ένα παράθυρο του Flash Player με λευκό φόντο αυτό σημαίνει ότι το Flash Develop σεταρίστικε και λειτουργεί κανονικά.
Στο επόμενο μάθημα θα βάλουμε κάποιες έτοιμες βιβλιοθήκες που στο Flash Develop που θα αποτελέσουν την μηχανή για να φτιάξουμε το πρώτο μας Παιχνίδι.

Δείτε εδώ το επόμενο μάθημα :

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι σε flash εύκολα και γρήγορα


Joomla SEF URLs by Artio